Trendy tuinstijlen

Je hoeft niet altijd je tuin volledig opnieuw te laten ontwerpen voor een andere look. Soms is het gewoon leuk je tuin helemaal in te richten in een stijl die op dat moment bij je past. Om een beetje bij te blijven hebben we hieronder een aantal trends op een rij gezet. Zo weet je precies wat populair is en welke tuinaccessoires je kan gebruiken om de tuin helemaal naar jouw smaak in te richten.

 Moderne luxe

Ondanks de crisis waarin we verkeren investeren mensen toch flink in hun tuin. De tuin is tenslotte de plek waar je alle stress en haast van de dag even kan vergeten en lekker kan ontspannen. De moderne tuin is ingericht met veel geometrische vormen zoals een ruit, rechthoek of een ronding met veel gazon en veel steen. Belangrijk is dat de tuin strak en opgeruimd is. Berg de droogmolen, het tuingereedschap en alle overbodige items dus goed op. De tuinmeubelen zijn vaak groot en robuust, gemaakt van ruwe materialen zoals metaal of beton. De lounge trend past hier ook prima en is nog steeds populair.

 Duurzaam

De duurzame trend blijft door zetten en dat zien we inmiddels ook terug in de tuin. Hier zien we een meer natuurlijke opzet waarbij planten en bomen de ruimte krijgen om te groeien. Planten krijgen de kans om op een fysiologische manier volwassen te worden waardoor de bodemvormingsprocessen worden geoptimaliseerd. In de tuinmeubels zien we hier veel hout terug en afbreekbare materialen.

 Landelijk

Een andere trend die sterk in opkomt is de Engelse landelijke tuin. Ook bij deze tuin krijgt de natuur de vrijheid. Deze tuinstijl geeft plaats aan grote gazonnen, veel bomen en losse groei. De tuin wordt meestal omringd door bomen maar kent vaak ook een open verbinding met het landschap eromheen. De tuinmeubels zijn in deze setting vaak van gietijzer of riet en ogen klassiek en stijlvol. Ook zien we veel houten meubelen met geruite tuinkussens. Wanneer je een barbecue hebt kan je eventueel de bekende gietijzeren Le Creuset pannen gebruiken om soep in de maken of vlees te stoven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.