De Picknicktuyn

dscf6718

 

Open tuin

De picknicktuin staat altijd voor u open. Vanaf 1 maart tot diep in het najaar staan de zelf gemaakte tafels en stoelen gereed om in een ontspannen omgeving te ontvangen. Gebruik de ruimte voor een pauze tijdens uw wandeling of fietstocht door de omgeving en peuzel er lekker uw meegebrachte boterhammetje op. Informeer gerust naar een inspirerende rondleiding door onze tuin of kijkt u rustig verder op deze site als u meer wilt weten. Een andere mogelijkheid: neem contact met ons op via het contact en inschrijvingsformulier en stel uw vragen.

Cursus of workshop?

Met ingang van de winter van 2017 verzorgen wij een (groeiend) aantal cursussen en workshops. Het concept is eenvoudig en steeds gelijk. De workshop is op zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur  voor een groep van minimaal 4 tot maximaal 8 personen. Het inschrijfgeld bedraagt € 50,00 per ochtend en een kop koffie en een versnapering horen daar natuurlijk bij. Per workshop geven wij aan of u eventueel zelf materialen mee moet brengen. Over het algemeen zal dat niet nodig zijn.

“Een natuurlijke tuin vraagt natuurlijk een plan” Onder dit motto bieden wij een cursus natuurlijk tuinontwerpen aan. De cursus bestaat uit 3 workshops en kan in samenhang maar ook los per onderdeel gevolgd worden. In Tuynstap 1 werken we in een paar concrete stappen van de eerste inventarisatie naar een vlekkenplan toe. In Tuynstap 2 gaat het erover hoe je door gebruik te maken van de diversiteit, gelaagdheid en groeikringloop van de natuur van je vlekkenplan een globaal tuinplan maakt. Tuynstap 3 gaat dieper in op ‘welke plant waar’ om je tuinplan ook duurzaam te kunnen realiseren. Direct aanmelden voor deze serie? Klik hier.

“Tuinonderhoud voor de luie tuinier” Een natuurlijke tuin onderhoud je ook op een natuurlijke manier; met de natuur mee. In de kern betekent dit zo weinig mogelijk ingrijpen en waar je dat doet probeer je dat vooral te doen met verstand van zaken. In deze workshop leer je dat de kern van natuurlijk tuinieren ligt in de cyclus ‘uitproberen, observeren, aanpassen’. Mede aan de hand van voorbeelden uit onze eigen tuin gaan we uitzoeken hoe je deze cyclus in je eigen tuin kunt toepassen en wanneer je ingrijpt, waarom en hoe. Aanmelden doe je met 1 klik hier.

“Groente en fruit uit eigen tuin” Een tuin hoeft niet groot te zijn en je hoeft ook helemaal geen aparte moestuin te creëren. In deze workshop leer je dat iedere tuin geschikt is om groente en fruit te verbouwen, dat je vooral niet moet gaan spitten en waarom niet, om de natuur te gebruiken i.p.v. te verbruiken en om de voor jou juiste afweging te maken tussen groente en/of fruit verbouwen en welke soorten geschikt zijn. Klik hier om je direct aan te melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.